persona meditant

Ioga Kundalini

Classes regulars

Marianna fent un exercisi de Ioga

El Ioga és una tècnica mil·lenària d’origen hindú que facilita un coneixement integral de l’ésser humà. Una percepció global de la persona com unitat i amb l’entorn: el cos físic, les emocions, la ment (els pensaments) i principis espirituals. Connecta i relaciona l’espai interior de la persona amb l’espai exterior, on interactuem. Per això Ioga significa Unió, unió d’aquestes dues dimensions humanes i d’evolució de la humanitat cap a fites elevades.

A l’origen, el Ioga es practicava principalment per equilibrar els trets de personalitat de cadascú i coordinar-los per tal d’accentuar els talents i les virtuts individuals, les qualitats personals. I per acompanyar la vida en comunitats, compartint coneixements (algun tipus de massatge, maneres sanes de cuinar, maneres de respirar, de moure’s, d’estudiar...)

Tots els estils de Ioga venen d’una arrel comuna que ha anat evolucionant a partir de ressaltar més un aspecte o un altre: la pràctica física, l’energia, la devoció, la observació, l’estudi, etc. Tots els estils són vàlids, tots els camins ho són, que cadascú trobi el seu.

Per què el Ioga Kundalini?

El Kundalini Ioga en origen consistia en exercicis i meditacions per curar i expandir la capacitat de l’ésser. El kundalini és la branca del Ioga que s’enfoca en moure l’energia, en transitar el viatge de l’experiència humana, des dels aspectes més físics, cap als més subtils. A l’arrel sempre hi ha un concepte de salut integral.

La seva pràctica consisteix en sèries d’”asanes” realitzades amb moviments dinàmics i repetitius, coordinats amb respiracions específiques, cants de mantres i mudres (postures amb les mans). És com meditar en moviment, mentre s’oxigena el cos, la ment i l’ànima. Aconseguim donar espai a l’alegria de connectar amb el flux creatiu de la vida i guanyem benestar i salut.

Jo vaig arribar al Ioga a través de la pràctica del Kundalini i ja m’hi vaig quedar. Valoro sobretot l’experiència de cada classe, un trosset d’experiència de vida, d’anar creant espai perquè es desperti dins nostre la força creativa que a vegades resta adormida...

El Ioga kundalini t’ajuda a desbloquejar el teu potencial creatiu, despertant la intuïció, obrint canals i camins interns perquè l’energia flueixi lliurement.

Les classes

Són classes properes, grups reduïts, on t’acompanyo perquè puguis anar evolucionant amb tranquil.litat i obtenint els beneficis que aporta una bona pràctica. A les classes combino l’experiència de la consciència corporal adquirida amb els anys de dansa i la profunditat del coneixement integral del Ioga.

Quan estem en contacte amb la nostra creativitat, podem aprofitar la nostra saviesa interior, i a través de la intuïció, i de la mà de la imaginació, contactar amb idees i solucions innovadores per desafiar les situacions de la vida.

Presencials horaris:

 • Psicorporal. C/Portaferrissa, 18, baixos (Metro Plaça Catalunya)
  • dilluns de 19:15 a 20:45h (també ONLINE)
  • dimecres de 14:30 a 15:45h
 • El Principal del Pati C/Canvis Vells, 5 ( Metro Jaume I)
  • dimarts de 19:15 a 20:30h
 • Casal de Barri Bac de Roda – Tallers trimestrals
  • dimecres de 18:30 a 19:45h (nivell inicial)
  • dimecres de 19:50 a 21:05h (nivell avançat)

Classes individuals

“La paraula Ioga significa “unió”, en un doble sentit, unió amb un mateix i amb el món que ens envolta. El Ioga és un camí d’experiència corporal i personal”. Y.B.
planta en un toll aigua

Les sessions individuals estan adaptades a les necessitats personals. També serveixen per trencar el gel, o per iniciar-te, abans de donar el salt a un grup, si ho volguéssis.

Amb aquestes classes personalitzades t’aproparàs al Ioga des de un ritme amable i personal per tal de respectar el teu procés i nivell.

Aprenem a respirar, quelcom tant bàsic i que ens proporciona una millora de la salut, a l’augmentar la nostra energia d’una manera natural.

I, gràcies a l’exercici amb les diferents postures i mudres (gestos amb les mans), de la consciència en el moment present amb els cants i les meditacions, de les relaxacions, etc, notaràs un alleujament de les tensions i de l’estrés i un augment de la teva vitalitat. Podràs descansar millor...

És una activitat per enfocar la setmana i/o les circumstàncies des d’un lloc més plaent, amb una mirada nova, diferent.

Horaris a convenir.

Truca’m per a qualsevol dubte.