Formacions de Ioga i mindfulness

Formacions

Tallers de relaxació i mindfulness

Relaxació entesa com la capacitat de viure el moment present per potenciar la concentració i viure amb plenitud. Posem l’èmfasi en aconseguir-ho gràcies a la consciència del nostre cos. Observem la memòria corporal i els hàbits que hi ha, i proporcionem nous patrons de calma, de pes, de descàrrega, de respiració, d'alegria amb el moviment.

Objectius: treure tensions físiques i mentals, alleugerir l'organisme i poder-nos relaxar.

Mindfulness o meditació enfocada en respirar conscientment, transitar la calma, la concentració, reduir l’estrès quotidià, connectar amb el cor, la intuïció i la creativitat.
Meditar és una oportunitat per a crear quietud dins teu sense reaccionar al flux continu de la teva ment: “No som els nostres pensaments, no som les nostres emocions”. D’una manera agradable aprenem a processar sentiments i pensaments sense reaccionar, podent triar amb tranquil·litat les respostes. Prenent distància.

Això t’ajuda a rejovenir i relaxar-te, a gestionar millor l'estrès i establir un millor contacte amb les teves relacions, amb els que t’envolten.

A qui va dirigit?

Per docents i futurs docents. La docència és un ofici que comporta molta dedicació i un “sobrepès” emocional. Per aquesta raó, el recolzament positiu i una destresa personal de gestió de situacions i conflictes “no reactiva” esdevé una molt bona eina.

En la mida del possible, demana una atenció que anomenem consciència, que vol dir despertar una mirada observadora dins nostre, envers les diferents situacions. Aquest “pilot despert” o atenció interna que s’obté amb la relaxació, amb la meditació, és el què ens permet agafar certa distància en situacions estressants o conflictives i per tant aconseguir que no ens “esgotin” de manera reiterada.

També per altres col.lectius professionals que us hi veieu reflectits (sanitat, persones cuidadores,…)

Format adaptable a les necessitats:

 • Seminaris de 2, 3 ò 4 hores amb continuïtat i/o independents entre sí.
 • Per cursos de formació es recomana un mínim de 10 hores en sessions de 1,30 ò 2 hores de duració.

Activitat

 • Escola Josep Ventalló i Vintró de Terrassa
 • Associació Moviment Educatiu del Maresme, M.E.M. Escola d’Estiu.
 • Escola Sant Feliu a Cabrera de Mar
 • Hamelin-Laie International School
 • Institut Poeta Maragall. Barcelona
 • Servei Educatiu Ciutat Vella. Benestar docent
 • Jornades per Educadxrs de Relaxació i Meditació, editorial Barcanova

Tallers de Ioga adaptat

Els beneficis del Ioga per a totes les persones

Persones fent Ioga adaptat

El Ioga adaptat és l´aplicació del Ioga a col.lectius amb necessitats específiques, on hi ha una diversitat funcional. Que també a vegades s’anomena discapacitat, ja que aquests termes que estan en constant revisió.

Destil.lem els beneficis del Ioga per tal de que arribin a les persones amb mobilitat reduïda. De la mateixa manera que es lluita perquè tinguin accés a la resta de serveis i activitats que hi ha a la nostra societat. Hi ha diferents situacions i realitats des d’on enfrontem la vida. Certes diferències es converteixen en impediments quan no es pot disposar d’un accés fàcil a recursos i eines útils per a viure i desenvolupar-se en el dia a dia.

L’objectiu a assolir amb aquesta pràctica no és el d’arribar a aconseguir postures perfectes. I sí que ho és afavorir la consciència corporal i per tant gaudir d'un major rang de moviments, equilibrar el seu to muscular, millorar la respiració, ajudar a millorar l’autoestima, aprendre a tolerar les frustracions generades per les limitacions físiques o psíquiques i contribuir també a una millor interacció amb els demés.

En aquests tallers aprendràs a proporcionar un “millor estar” als usuaris i usuàries.
Es tracta de potenciar i centrar-se en allò beneficiós que dona el Ioga.
A l’activar aquests processos, la qualitat de vida de les persones i la seva autonomia personal, augmenta i poden realitzar activitats, també en l’àmbit laboral.

En aquest estil de Ioga posem el focus molt especialment en les necessitats de cada participant, fent que les diferents activitats, postures, respiracions, etc, ressonin amb les habilitats i capacitats dels practicants. El què importa realment és la persona amb qui tractem. I la relació d’escolta i acompanyament que puguem establir.

En les formacions obtindràs doncs eines bàsiques per poder enfocar el treball amb aquests col.lectius amb l’objectiu de què guanyin en autonomia personal. Et podrà ser beneficiós tant si t’estàs formant com a instructora de Ioga com si estàs fent una formació en l’àmbit de la integració social, o l’atenció a persones en situació de dependència.

Format adaptable a les necessitats:

 • Seminaris de 2, 3 ò 4 hores amb continuïtat i/o independents entre sí.
 • Per cursos de formació es recomana un mínim de 10 hores en sessions de 1,30 ò 2 hores de duració.

Activitat

 • Tallers de 4 hores dins la Formació Oficial de Hatha Ioga al Happyyoga Urquinaona a Barcelona, amb acreditació del ROPEC.
 • Tallers a Cicles Formatius de Formació Professional: Integració social i Tècnics en Atenció a Persones en Situació de Dependència. Institut Ribot i Serra de Sabadell.
 • Classes individuals